Setiap hari tubuh
terkena paparan radikal bebas, sama ada daripada alam sekitar atau makanan dan
minuman yang digunakan. Untuk melawan atau mengatasi kesan buruk akibat radikal
bebas ialah melalui antioksidan.
Antioksidan adalah unsur yang memiliki fungsi untuk memerangi kesan
negatif yang disebabkan dari radikal bebas.
Meskipun dapat menghasilkan antioksidan sendiri, tubuh cenderung lebih
bergantung pada antioksidan yang berasal dari luar. Unsur ini akan berfungsi
dengan cara memberikan elektron pada molekul radikal bebas sehingga menetralkan
sifat buruknya.
Radikal bebas adalah molekul yang mengandung elektron yang tidak
berpasangan. Sehingga, molekul ini dapat menyumbang atau menerima elektron dari
molekul lain. Hal ini membuat radikal bebas bersifat tidak stabil dan sangat
reaktif.
Radikal bebas mampu menyerang berbagai molekul dalam tubuh sehingga
menyebabkan kerosakan sel, protein, dan DNA, serta gangguan keseimbangan dalam
tubuh.
Sebab itu kita amat memerlukan unsur antioksidan. Jenis antioksidan ada
dua, iaitu yang dihasilkan oleh tubuh dan yang diperoleh dari luar tubuh,
terutama dari makanan.
Salah satu produk yang kaya antioksidan ialah Yoba Lapacho. Pengambilan
secara berterusan dapat menampung kekurangan atau keperluan antioksidan oleh
badan. Ia adalah satu usaha untuk melindungi badan daripada serangan penyakit.
Lapacho bukan ubat. Ia pemakanan tambahan yang memberi kesan
berbeza-beza mengikut individu. Perlu penggunaan berterusan untuk kesan
maksimun.
Ia memberi kebaikan dalam pelbagai aspek berkaitan kesihatan
yang sebenarnya amat diperlukan semua peringkat umur dan keadaan kesihatan. Ia
memberi kesan pencegahan dan penyembuhan. Mencegah lebih baik daripada berubat.
Produk ini menggunakan bahagian
pokok lapacho. Pokok lapacho berasal dari tanah pegunungan dan hutan hujan
Paraguay, Argentina dan Brazil. Pokok ini mempunyai unsur antioksidan yang
tinggi. .
Bahagian pokok lapacho didapati
mengandungi nilai perubatan baik untuk menjaga kesihatan, terutama dalam aspek
pencagahan. Bahagian pokok yang bernilai ialah kulitnya, khususnya bahagian
dalamnya yang dipanggil 'floem'.
Lapacho digunakan sebagai antioksidan semula jadi
untuk menguatkan sistem pertahanan tubuh, daya mencegah penyakit, membunuh
kuman, mengurangkan kesakitan, menambah pengeluaran air kencing dan juga
sebagai penawar untuk racun.
Lapacho secara saintifik dikenali sebagai Tabebuia
avellenedae atau T. impetiginosa. Ia juga dikenali sebagai Pau d'Arco, IPE Roxo
atau Taheebo.
Lapacho adalah salah satu herba yang kuat dipenuhi
banyak agen penyembuhan dan ciri-ciri antikulat. Bahan aktif utama yang
terdapat dalam lapacho sangat berkesan dalam rawatan kanser dan jangkitan
kuman.
Khasiat lapacho:
-
Membantu menguatkan sistem imun badan
- Sifat antioksidan yang kuat.
- Antivirus.
-
Antibakteria.
- Mengatasi demam
-
Mencegah selesema.
- Antikanser.
- Merawat gout
- Mencegah kerosakan sel
- Mempercepatkan pemulihan
kesakitan
- Mengelak masalah penglihatan
- Membantu mengatasi masalah
jantung
- Meningkatkan daya pencegahan
penyakit
- Melancarkan pembuangan air
kencing
- Mengurangkan kesan racun
- Meredakan resdung
- Mengurangkan rasa gatal bahagian
muka
- Mengurangkan alahan makanan laut
- Mengurangkan kesan radikal bebas
Lapacho bukan ubat. Ia pemakanan tambahan
yang memberi kesan berbeza-beza mengikut individu. Perlu penggunaan berterusan
untuk kesan maksimun. Ia memberi kebaikan dalam pelbagai aspek berkaitan
kesihatan yang sebenarnya amat diperlukan semua peringkat umur dan keadaan
kesihatan. Ia memberi kesan pencegahan dan penyembuhan. Mencegah lebih baik
daripada berubat.
Dapatkan lapacho secara dalam talian.
Mudah, cepat murah.
Klik pautan di bawah.
No comments:
Post a Comment