Khasiat bawang putih memang telah
dimanfaatkan manusia untuk tujuan kesihatan sejak ribuan tahun lalu. Namun,
terdapat orang yang tidak suka makan bawang putih kerana baunya yang tidak
menyenangkan dan rasa 'tajam'.
Untuk memudahkan pengambilan khasiat
bawang putih, kini terdapat teknologi untuk mengekstrak intipati bawang putih
dan mengekalkan khasiat yang dimiliki.
Teknologi canggih digunakan untuk
mengekstrak intipati bawang putih, pada masa yang sama menyingkirkan rasa tajam
dan bau yang tidak menyenangkan, serta mengekalkan keberkesanan dan nutrisi
bawang putih.
Bawang putih mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.
Ia amat berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL) dan menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan trigliserida.
Bawang putih mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.
Ia amat berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL) dan menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan trigliserida.
No comments:
Post a Comment